Wat zijn de brandveiligheidsmaatregelen in orde van belangrijkheid?
  1. Een snelle en volledige evacuatie mogelijk te maken door veilige, onafhankelijke vluchtwegen met een voldoende capaciteit, op de juiste plaatsen en in voldoende aantal
  2. De compartimentering om de uitbreiding van een eventuele brand te beperken.
  3. De brandstabiliteit te verzekeren door het gebruik van aangepaste materialen en constructies.
  4. Brandoverslag te voorkomen t.o.v. naburige gebouwen.
  5. Doeltreffende tussenkomst van de brandweer mogelijk te maken door een gemakkelijke en snelle bereikbaarheid via de inplanting.
Is een interventieplan en intern noodplan nu echt nodig?

Het interventieplan en intern noodplan zijn een must voor elk bedrijf of bureel gebouw. De praktische ervaring van de groep FJK staat borg voor het opstellen van deze dossiers.

Wat doet Groep FJK?
  • Wij adviseren uw bouwplannen op gebied van brandveiligheid en overleggen dit advies met de bevoegde autoriteiten zoals brandweerdiensten, gemeentebestuur, stedebouw, milieu-diensten, enz.
  • Onze adviezen houden rekening met de bestaande reglementering en niet meer of minder.
  • Bij geen consensus tussen bouwheer en bevoegde diensten stellen wij uw afwijkings aanvraag op t.b.v. de hogere overheid.
  • Voor de technische berekeningen van detectie installaties, sprinkler installaties, rook-en warmteafvoer installaties zijn onze ingenieurs toonaangevend.
  • Voor de brandweerstand van een constructie kan de groep beroep doen op eigen experten en ingenieurs in binnen- en buitenland.