Brandveiligheid thuis: bescherm uw gezin en uw bezittingenBrandpreventie en -veiligheid vormen de basis voor een optimale bescherming van kostbare bezittingen en van uw naasten. Bij Groep FJK bent u wat dat betreft aan het juiste adres. Voor bedrijven, horecazaken of particulieren bieden we advies rond brandbeveiliging. Dankzij onze jarenlange ervaring en voortdurend onderzoek kunnen we voor elk gebouw of elke installatie de risico’s bepalen en de preventieve acties tot in de puntjes verzorgen.

Brandbeveiliging thuis: alarmsystemen en rookmelders

  Een goede brandveiligheid in gezinswoningen beschermt uw meest kostbare bezittingen: voorwerpen met emotionele waarde, belangrijke documenten en natuurlijk vooral uw gezinsleden! Wist u dat uw reukorgaan ’s nachts op minieme kracht werkt? Dat wil zeggen dat u een brand ’s nachts pas veel te laat zal opmerken. Zorg daarom voor de juiste voorzieningen in uw huis: rookmelder, brandblusapparaat en alarmsystemen zouden in elke woning aanwezig moeten zijn.Hoe zit het nu met de verplichting van rookmelders? En waar plaatst u deze best? Lees er meer over in onze blog over rookmelders en hittemelders.  

Tips voor brandbeveiliging thuis

Een rookmelder vormt sowieso de basis voor brandpreventie en branddetectie en laat toe om snel de brandweer te contacteren. Er zijn echter nog een heel aantal bijkomende zaken waar u beter aan denkt voor het te laat is: zo kan het nooit kwaad om een brandblusapparaat te plaatsen in uw woning. Ook noodverlichting is altijd handig. Bij een brand valt de elektriciteit al snel uit, waardoor het (zeker ’s nachts) pikdonker is in huis.

Brandalarm

  Naast rookmelders kan u ook gebruik maken van een brandalarm. Alarmsystemen tegen inbraak vinden we meestal een evidentie, zeker voor nieuwbouwwoningen. Waarom een brandalarm dan niet? Deze vormt een combinatie tussen een rookmelder en een alarmsysteem; bij brand activeren de sirenes, worden de hulpdiensten gewaarschuwd en een aantal vooraf ingestelde personen gecontacteerd. Zo bent u altijd 100% op uw gemak en bent u zeker dat de hulpdiensten als eerste verwittigd worden, ook wanneer u zelf niet thuis bent.

Info over brandveiligheid thuis

We gaan er, net zoals u, van uit dat u al deze zaken qua brandveiligheid en brandpreventie nooit nodig zal hebben. Maar bij Groep FJK kennen we het gevaar van brand en weten we dat er niet zoveel nodig is om een brand te doen ontstaan: een verkeerd contact, een omgevallen kaars op een tafelkleed of een ander ongelukje: daarom is voorkomen beter dan genezen. Wenst u meer info over brandbeveiliging in uw nieuwe of bestaande woning: contacteer ons om te weten of er al dan niet aanpassingen aan uw huis nodig zijn!

Recente Posts

Blijf op de hoogte van tips en advies met onze nieuwsbrief

In de kijker