DYKA PLASTICS NV | Brandbeveiligings-technische stellingname

Expertise brandoorzaak | DYKA PLASTICS NV

Op vrijdag 21 oktober 2016 brak er brand uit bij DYKA PLASTICS N.V. Stuifzandstraat 47, 3900 Overpelt, Belgiƫ.Bij het bedrijf Dyka Plastics in Overpelt, waar kunststof leidingen geproduceerd worden, is vrijdagvoormiddag een zware brand uitgebroken. Het vuur ontstond buiten aan de bedrijfsgebouwen, in opgestapelde goederen. De brand veroorzaakte een grote, zwarte rookpluim, die niet giftig was maar wel hinderlijk kon zijn. De inwoners van Leopoldsburg en Eksel kregen de raad om ramen en deuren gesloten te houden. Iets voor 14 uur was het vuur zo goed als geblust. 

Volgens het bedrijf zelf brak het vuur uit op een stockterrein bij de fabriek in Overpelt. Dat zegt het in een tweet. Aldus Dyka zijn er geen gewonden en is de rook niet giftig.

Volgens de brandweer is het gevaar volledig geweken. In de omgeving van Eksel kan wel nog wat verdunde rook optreden.Een drietal brandweerkorpsen bestreed de vlammenzee en kon ervoor zorgen dat de gebouwen van de firma gevrijwaard bleven (zie foto’s 1 tot 5).

Er wordt een beroep gedaan op Groep JFK om een inschatting te maken van de brandoorzaak. 

Recente Posts

Blijf op de hoogte van tips en advies met onze nieuwsbrief

In de kijker