Interventieplan

INTERVENTIPLAN

INTENTIE INTERVENTIEPLAN

De hulpdiensten moeten beschikken over de beste interventie procedures in geval van brand. Daarom moeten er interventieplannen worden opgesteld in nauwe samenwerking met de betrokken bedrijven.

meer weten

INHOUD INTERVENTIEPLAN

 
Brandweerplannen zijn noodzakelijk voor een snelle oriëntering van 
interventieteams, in bijzonder voor de betere inschatting van de situatie in een groot of bijzonder gevaarlijk object.
 

meer weten

VOORBEELDEN & SYMBOLEN

Volgens de arbeidswetgeving heeft de werkgever de plicht om vlucht- en reddingsplannen te plaatsen, als de ligging, de grootte en de soort van het gebruik van de werkplaats dit noodzakelijk maken.

meer weten

BRANDWEER-LOOPKAARTEN

Voor de doorschakeling van alarmen van een branddetectiecentrale naar een brandweerkazerne zijn brandweerloopkaarten zeer belangrijk.

meer weten

Adviesverlening aan architecten, bouwpromotoren, aannemers over de te nemen bouwkundige brand- preventiemaatregelen tegen brand. Dit vereist een samenspraak van ontwerp tot realisatie.

De groep FJK bevat erkende ingenieurs die bekwaam zijn in de volgende technieken en berekeningen: rookdetectieinstallaties, sprinklerinstallaties, brandweerstand constructies en rook-en warmteafvoerinstallaties.

De hulpdiensten moeten beschikken over de beste interventie procedures in geval van brand. Daarom moeten er interventieplannen worden opgesteld in nauwe samenwerking met de betrokken bedrijven.

In de kijker

Blijf op de hoogte van tips en advies met onze nieuwsbrief