Professionelen

PROFESSIONELEN

ARCHITECTEN, AANNEMERS EN BOUWPROMOTOREN

Adviesverlening aan architecten, bouwpromotoren, aannemers over de te nemen bouwkundige brand- preventiemaatregelen tegen brand.

Dit vereist een samenspraak van ontwerp tot de definitieve plannen en realisatie.

Het bekomen van het nodige brandpreventieattest en andere vergunningen zijn taken die de groep FJK zal behartigen alsmede het toezicht en de coördinatie van de brandveiligheidswerken.

BRANDVEILIGHEIDSMAATREGELINGEN

De brandveiligheidsmaatregelen in orde van belangrijkheid:

    
  •  
  • Een snelle en volledige evacuatie mogelijk te maken door veilige, onafhankelijke vluchtwegen met een voldoende capaciteit, op de juiste plaatsen en in voldoende aantal
  • De compartimentering om de uitbreiding van een eventuele brand te beperken.
  • De brandstabiliteit te verzekeren door het gebruik van aangepaste materialen en constructies.
  • Brandoverslag voorkomen t.o.v. naburige gebouwen.
  • Doeltreffende tussenkomst van de brandweer mogelijk te maken door een gemakkelijke en snelle bereikbaarheid via de inplanting.
  •  

Adviesverlening aan architecten, bouwpromotoren, aannemers over de te nemen bouwkundige brand- preventiemaatregelen tegen brand. Dit vereist een samenspraak van ontwerp tot realisatie.

De groep FJK bevat erkende ingenieurs die bekwaam zijn in de volgende technieken en berekeningen: rookdetectieinstallaties, sprinklerinstallaties, brandweerstand constructies en rook-en warmteafvoerinstallaties.

De hulpdiensten moeten beschikken over de beste interventie procedures in geval van brand. Daarom moeten er interventieplannen worden opgesteld in nauwe samenwerking met de betrokken bedrijven.

Groep FJK
​​​​​​​Brandbeveiliging in België

Nood aan uitgebreid brandadvies of een
doordacht interventieplan?

Contacteer ons

In de kijker

Blijf op de hoogte van tips en advies met onze nieuwsbrief